U nákupu od 2000 Kč DOPRAVA ZDARMA

5 věcí, kterým se při hubnutí vyhnout

 

Jako výživová poradkyně a trenérka zdravého životního stylu se často setkávám s tím, že mnoho z vás bojuje s hubnutím. Zkoušíte různé diety, kupujete doplňky stravy a snažíte se ze všech sil shodit přebytečná kila. Bohužel, ne vždy tyto metody fungují a mohou vést spíše k jo-jo efektu a zklamání. Proto bych se s vámi dnes chtěla podělit o 5 věcí, kterým je lepší se při hubnutí vyhnout, pokud toužíte po zdravém a trvalém úbytku váhy.

 

  1. Doplňky stravy a spalovače tuku

Věřte mi, že žádný zázračný prášek vám nepomůže zhubnout a udržet si váhu natrvalo. Tyto produkty mají často klamavý marketing a ve skutečnosti neřeší příčinu problému. Prioritou by měla být vyvážená strava bohatá na živiny, ne spoléhání na doplňky. Některé spalovače navíc mohou mít i zdravotní rizika. Raději investujte čas a energii do sestavení kvalitního jídelníčku. Jak mít plnohodnotný jídelníček se dozvíš zde: 

 

  PRŮVODCE PŘEMĚNOU  

  1. Kalorické tabulky a aplikace 

I když počítání kalorií může zpočátku pomoci si uvědomit, co jíte, dlouhodobě vede spíš ke stresu a ztrátě kontaktu s vlastním tělem. Tabulkové hodnoty jsou nepřesné a neodrážejí vaši individualitu. Doporučuji naučit se více naslouchat pocitům hladu a sytosti. Intuitivní stravování je skvělá cesta, jak se znovu napojit na přirozené signály těla.

 

  1. Diety a drastické omezování

Možná jste již vyzkoušely KETO dietu, půsty nebo jiné rychlé řešení. Jenže pak přijde jo-jo efekt a kila jsou zpět. Diety nejsou udržitelné dlouhodobě a často vedou k negativnímu vztahu k jídlu i sama k sobě. Místo extrémů doporučuji postupné budování zdravých stravovacích návyků a životního stylu, který vám bude dělat radost.

 

  1. Přehnaná disciplína a stres

Přílišná přísnost k sobě a stres z hubnutí můžou být kontraproduktivní. Tělo se brání a drží si zásoby. Pro úspěch je zásadní i psychická pohoda. Najděte si cestu, která pro vás bude udržitelná a bude vás těšit. Zdravé změny by neměly být o sebetrestání. Pravidelně si dopřejte si čas sama pro sebe, relax a odpočinek.

 

  1. Přemíra proteinových produktů

Pokud zrovna nejste vrcholová sportovkyně, proteinové nápoje ve velkém množství nepotřebujete. Hrozí zde riziko nadměrného příjmu bílkovin, což zatěžuje nejen ledviny. Upřednostněte raději přirozené zdroje bílkovin v podobě masa, vajec, luštěnin a mléčných výrobků. Ušetřené peníze za proteiny, proteinové výrobky atd investujte raději do kvalitních zdrojů přirozených bílkovin. Pestrost a vyváženost je základ.

 

Co tedy opravdu funguje? Klíčem k úspěchu k získání své optimální hmotnosti jsou tři pilíře - jídlo, pohyb a duševní nastavení. Představte si je jako tři sloupy, které podporují most - pokud jeden chybí, most se sesype k zemi. Zaměřte se na vyváženou pestrou stravu, přiměřený pohyb, který vás bude bavit, a nezapomínejte ani na duševní hygienu. Jen v rovnováze a pohodě dosáhnete trvalých výsledků.

 

Důležité je taky zbavit se nevhodných stravovacích vzorců z dětství. Pokud máte pocit, že vám v cestě stojí zažité škodlivé návyky a myšlenkové vzorce, nebojte se vyhledat pomoc.

 

Milé ženy, pevně věřím, že když se budete vyvarovat těmto 5 chybám a zaměříte se na budování skutečně zdravého životního stylu, úspěch se dostaví. Nevíte jak na to? 

Ráda vám pomůžu. Právě pro vás jsem vytvořila klub Proměnavždy, ve kterém vás provedu cestou trvalé přeměny. Získáte přístup k exkluzivním materiálům, radám, a tipům, které vám pomohou proměnit váš život jednou provždy. Více o klubu ZDE:

 

  KLUB PROMĚNAVŽDY    

S láskou,

Jitka Svačinková

Kouč zdravého životního stylu